En deilig dobbeldekker av en gulrotkake med et snev av appelsinsmak.
Dette trenger du:
4 stk egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel, siktet
skallet fra en halvappelsin(bare det gule! ikke det hvite)
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker(eller frøene fra en vaniljestang)
5 ss smeltet bremykt steke og bake.
5 dl revet gulrot
Glasur:
250 g philadelphia
1 ts vaniljesukker
3 ss bremykt steke og bake, smeltet
300 g melis
1 ts saft fra appelsinen du bruker i kakerøra.
(Om du liker en mektig kake kan du godt doble oppskriften på glasuren)
1.Forvarm ovnen til 180 grader.
2.Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt.
3.Ha i mel, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin).
4.Ha i smør, revne gulrøtter og revet appelsinskall. Rør det godt inn.
5.Smør en rund kakeform, ca 25 cm. Hell i røra. Stek i ovnen i 45-55 minutter midt i ovnen. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent). Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen.
6.Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glasuren.
Glasur
1.Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt.
2.Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen.
3.Legg toppen over.
4.Smør resten av kremen på kaketoppen eller bruk sprøytepose og dekorer som du vil.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!