En munnfull med verdens beste.

Ingredienser

Jeg lagde 32 deler som igjen ble 16 kaker. Disse ble lagd av
80 gr romtemperert smør
80 gr sukker
3 gr vaniljesukker
80 gr mel
10 gr bakepulver
3 eggeplommer
35 gr melk
Marengsen på toppen ble lagd av
5 eggehviter
200 gr sukker
Finhakkede mandelflak til toppen.
Kakene ble fylt med en krem lagd av
40 gr pulver Kakefyll med vaniljesmak uten koking (1/4 av pulveret i posen)
2 dl melk
2 dl kremfløte
20 gr sukker

Fremgangsmåte

Kakene
Skill eggeplomme og eggehvite.
Smør muffinsformene. Jeg gjorde ikke dette når jeg bakte første porsjon, og med tålmodighet fikk jeg kaken ut av formen, men i dag smurte jeg formene, og da fikk jeg dem lettere ut.
Smør, sukker og vaniljesukker ble pisket hvitt. Deretter tilsatte jeg eggeplommene, for så å tilsette det tørre og melken om hverandre. Jeg hadde røren i en sprøytepose, for da synes jeg det er enklere å fordele den.
Jeg brukte amerikanske muffinsformer av typen Grand.
Marengsen
Dette ble pisket fluffy, men ikke helt stivt. Blir den for stiv, blir det vanskelig å få den pent på kaken (jeg har prøvd). Marengsen hadde jeg også i en sprøytepose og fordelte den jevnt over hver kake.
Toppes med finhakkede manelflak.
Kakene ble stekt nest nederst i ovnen på 170 grader i 25 minutter. De siste 10 minuttene satte jeg inn risten i ovnen, to etasjer over kakene, og la et bakepapir på den for å unngå at marengsen skulle bli så veldig brun. Vet ikke om dette hadde noen effekt, men siden jeg gjorde det på den måten, må jeg jo ta det med :)
Kakefyllpulver og melk pisket et par minutter.
Kremfløte og sukker pisket stivt.
Kakefyll med vaniljesmak og krem røres deretter sammen.
Legg den ene kaken med marengsen ned og ha på krem. Legg deretter en kake oppå. Denne har marengsen opp. Pynt ev. med jordbær og kanskje litt jordbærsaus.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!