Mørk sjokolade, appelsin og krokan, finner du noe bedre? Neppe. Denne kaken er virkelig en drøm og balanserer søtt, salt og syrlig på en fantastisk måte. Rett og slett en himmelsk sjokoladekake med smak av appelsin dekket med en enkel sjokoladeglasur toppet med hjemmelaget krokan.

Ingredienser

Kakebunn:
250 gram mørk kokesjokolade
250 gram Bremykt.
4 egg
200 gram melis
125 gram hvetemel
Saft fra en appelsin// 1,5dl
1ss appelsinskall
Glasur:
1,5dl fløte
150 gram mørk kokesjokolade
+appelsin til pynt
Hjemmelaget krokan:
100 gram mandler uten skall
175 gram sukker
20 gram Bremykt
1ts vanilje sukker
+litt maldonsalt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

1: Start med å lage krokan (du kan evt hoppe over disse stegene og bruke kjøpt kroken, men det blir alltid best med hjemmelaget). Hakk mandler i så små biter du selv ønsker. Smelt sukker til det ligner på flytende karamell og tilsett Bremykt og vaniljesukkeret. La dette stå under omrøring til alt er smeltet og røren er jevn. Tilsett deretter de hakkende mandlene å rør slik at alle mandlene er dekket. Fordel krokanen utover et smurt stekebrett, strø over litt flaksalt og la det stå til avkjøling mens du lager kaken. Når krokanen er avkjølt hakker du den opp i små biter eller kjører den i en foodprossesor.
2: Smelt smør og sjokolade på svak varme, avkjøl.
3: Visp egg og melis sammen, tilsett appelsinsaften (ta det gjennom en sikt hvis du ikke ønsker fruktkjøtt) og revet appelsinskall. Deretter hell over den avkjølte sjokoladeblandingen under omrøring. Vend tilslutt inn siktet hvetemel.
4: Hell røren i en springform, ca 24 cm i diameter.
5: Stek på varmluft på 175grader i ca 30 minutter. Kaken er ferdig når den er stekt på overflaten, men har fortsatt en litt myk kjerne.
6: I mellomtiden kan du begynne på glasuren. Varm opp fløten forsiktig. Ha grovhakket sjokolade i en glass bolle og hell over den varme fløten. La det stå litt før du rører forsiktig rundt til det blir en jevn glasur.
7: Når kaken er avkjølt heller du over glasur, strør over den hjemmelagde krokanen og pynter tilslutt med appelsinbåter.
Bon appetitt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!