En saftig yoghurt og pasjonsfruktkake med sitronglasur og friske blåbær kan gjøre den gråeste dag til ukas beste.

Ingredienser

(8 - 10 porsjoner)
Kake:
150 g Bremykt Original, smeltet og litt avkjølt
280 g Yoplait Gresk Yoghurt, ekte vanilje
300 g sukker, ekstra finmalt
2 egg
3 ss pasjonsfruktkrem (fås kjøpt ferdig fra bakehylla)
300 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Sitronglasur:
100 g melis
1 ss presset sitron
Litt vann
Ca. 100 g friske blåbær
Melisdryss
Litt Bremykt og hvetemel til smøring av randform

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 °C.
Bland Bremykt, yoghurt, sukker, egg og pasjonsfruktkrem i en stor bolle, visp godt sammen for hånd.
Sikt over hvetemel og bakepulver, rør til deigen er helt jevn.
Ha røra i en smurt og strødd randform (evt. en brødform). Smør ut toppen til den blir jevn.
Stek på midterste rille ca. 50-60 min. Test gjerne med en kakepinne i midten av kaka mot slutten av steketiden. Er den tørr, er kaka ferdigstekt.
Avkjøl litt i forma, før kaka snus på rist.
Sitronglasur:
Bland sammen melis, sitron og vann til en litt tykk glasur, ha den over den avkjølte kaka og pynt med friske blåbær. Dryss til slutt over litt melis.
Tips:
Slik smører og strør du en randform: Smør formen godt med et tynt lag smeltet Bremykt. Ha litt hvetemel i bunn av forma, snu rundt på forma, slik at hele blir dekket med et tynt lag med hvetemel. Snu forma opp ned, dunk av overflødig mel.