Eplesnurrer med kanel & karamell

Saftige, luftige, søte og syrlige kanelsnurrer. Kanelsnurrer med høstlig vri.

2. plass 2017
Kanelsnurrer med epleogkaramell
Heleneserine
Helene Serine Høie Næsheim tresleiva.wordpress.com

Jeg er oppvokst med saftige kanelsnurrer som smelter på tungen. Dette er en oppgradert versjon med høstlig vri. Barndomsminner i hver bit.

Ingredienser

320 gr hvetemel
2 ss sukker
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
2 dl melk
6 ss smør Bremykt, smeltet

Fyll
½ dl brunt sukker
3 ts kanel
1 ss smør Bremykt, romtemperert
3 - 5 ss karamellsaus
½ eple

Melisglasur
2,5 dl melis
½ vaniljestang, skrap ut frøene
1 ss melk
1 eggehvite

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 220 grader.

2. Bland sammen alle ingrediensene og rør godt til du får en glatt, fin og ikke klissete deig. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen flat. Del eplet i små terninger. Ha på smør, sukker og kanel. Dryss på eplebiter og ringle karamellsaus over deigen.

3. Rull til en lang pølse og skjær i passelige størrelser. Ha kanelsnurrene enten i en smurt form, muffinsform eller rett på et stekebrett.

4. Stek i 20-25 minutter. Pass på så de ikke blir svidd.

5. Pisk sammen melis, eggehvite, melk og vaniljefrø med en gaffel. Ha litt ekstra karamellsaus og gjerne litt melisglasur over kanelsnurrene når de er blitt avkjølte.

Kanelboller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere