Kanelsnurrer med vaniljekrem

Verdens beste kanelsnurrer med vaniljekrem og kremostglasur

20181003 154614
20181003 154639
Andrea McClean

Ingredienser

Bolledeig:
Hvetemel 1000g
Sukker 160g
Melk 4dl
Gjær 1 pakke
Lettrømme 1dl
Smør 150g
Kardemumme 2ss
Egg 1
Kanelfyll:
Smør 200g
Brunt sukker 150g
Kanel 2ss
Vaniljekrem av eget ønske
Glasur:
Romtemperert smør 50g
Melis 100g
Vaniljesukker 1ts
Naturell kremost 150g

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Rør ut gjæren i melken (melken trenger ikke være varm) og tilsett i det tørre. Ha i rømmen og bland godt. Elt deigen en godt stund ( ca 10 min). Del opp smøret i terninger og elt det inn i deigen. Elt deigen i ca 10 min til. La deigen heve i ca en time. Kjevle deigen ut til en kvadrat, bland sammen kanelfyllet og smør det utover. Rull deigen til en pølse og del i like stor emner (blir ca 12). Legg dem på et stekebrett og sett ovnen på 225 grader, over og undervarme. Lag små krater i midten av bollene og fyll med vaniljekrem, jeg pleier å kjøpe ferdig krem da jeg synes det samker best, men man kan også lage selv om man foretrekker det.La bollene etterheve til ovnen er varm. Stek i 10-15 min.Steketid varierer fra ovn til ovn. Bland sammen ingrediensene til kremen (smør og kremost skal være romtemperert) og smør det utover de varme bollene. Smaker helt nydelig ferske, men kan fint fryses ned og tines i ovnen på ca 120 grader i 10-12 min (ikke ta på glasur før du fryser de ned).

Kanelboller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet