Mine beste kanelknuter

"Dette er de beste kanelbollene jeg noensinne har smakt" er tilbakemeldingen jeg flere ganger har fått på disse. Hemmeligheten er å ikke spare på godsaker som sukker og Bremykt, i tillegg til at et par teskjeer kardemomme i deigen gir det lille ekstra.

Img 4134
Merete Toffa

Ingredienser

150 g Bremykt
5 dl helmelk
50 g gjær
½ ts salt
100 g sukker
1 egg
15 dl hvetemel
2 ts kardemomme

FYLL :
200 g Bremykt
2 dl sukker
3 ss kanel

Fremgangsmåte

1. Smelt Bremykt og tilsett melken. Blandingen skal være ca. 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
2. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men hold igjen litt til utbaking. Arbeid til en myk og smidig deig. Sett deigen til heving på et lunt sted dekket med plast i ca. 30 minutter.
3. Rør sammen Bremykt, sukker og kanel til fyllet. Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 30 x 40 cm. Smør fyllet utover.
Brett leivene på midten fra langsiden så de måler ca. 15 x 40 cm. Skjær opp i ca. 2 cm brede lengder. Tvinn lengdene og dytt enden gjennom midten slik at det blir en knute. Legg endene på undersiden og sett på stekeplate med bakepapir. Etterhev i ca. 45 minutter.
4. Stek midt i ovnen på 250 grader i ca. 7 - 8 minutter.

Kanelboller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet