Klissete Kanelboller med salt karamell og nøtter

Deilig klissete søte snurrer, fylt med hjemmelaget salt karamellsaus og valnøtter. Elskes av alle!

D7be2009 57a9 4e1b b646 59e6bb1ee3fd
C9521e9e ba67 4422 91bd 8f0a80be8ea2
Lene vibstad

Hver søndag bakes det gjærbakst i huset. Ungene elsker varm klissete gjærbakst. Fyllet varieres, men kanelboller blir det garantert!

Ingredienser

500 g hvetemel
100 g sukker
3,5 dl melk
1/2 pk fersk gjær
1, 5 Ts Kardemomme
2 ss Bremykt

Karamellsaus;
3 dl sukker (2 dl hvitt sukker, 1 dl brunt sukker)
4 ss vann
5 ss Bremykt
1 dl kremfløte
Dryss av maldonsalt

Hakket valnøtter og hakket fugdebiter (fra godteriskålen)

Fremgangsmåte

Gjærdeig;
1.Lunk melken litt, og rør ut en halv pakke fersk gjær i væsken.
2. Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett melkeblandingen.
3. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin.
4. Tilsett 2 store gode spiseskjeer med Bremykt i deigen
5. La deigen kjøres i kjøkkenmaskinen i 15 min.
6. Sett bollen til side og la den heve til dobbel størrelse.

Karamellsausen;
1. Ha sukker og vann i en kjele, og varmes sakte opp. Småkok, men Ikke rør mens sukker smelter. La det få en fin karamelliserer.
2. Tilsett smøret og rør det sammen til smøret er oppløst.
3. Skru av platen og Finn frem en visp.
4. Ha i fløten og pisk den inn i sausen. Se at alt blir blandet sammen
5. Tilsett saltet

Hakk valnøtter og fugdekaramelller.

Kjevle deigen ut, smør på med karamellsaus og tilsett nøttene og fugden.
Etterhev bollene i en liten langpanne.
Stekes midt i ovnen ved 210 grader til de er ferdig (ca 20 min)

Kanelboller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet