Kanelfletter

Dette er de saftigeste og mykeste kanelflettene som finnes.

Lrm export 368924008208580 20191002 161502607
Faceapp 1567806838037
Souheila Eddamnat www.instagram.com/souheilaedda

Ingredienser

5dl melk
25g ferskgjær
120g sukker
140g bremykt
1ss nøytral olje
Knivspiss salt
Ca 13dl mel
2ts kardemomme
1 egg
1ts morshjemmebakte luftigere bakst

Kanelfyll:
Sukker
Bremykt
Kanel

Fremgangsmåte

•Ha alt i en bakebolle utenom smør og olje

•Elt på middels hastighet i kjøkkenmaskin i ca 10minutter.

•Tilsett smørret i terninger og oljen

•Elt videre i ca 5-7 minutter, du skal få få en skikkelig elastisk deig!

•Hev til dobbelt str.

•Kjevle deigen til et rektangel.

•Smør på ønsket mengde smør, sukker og kanel.

•Brett deigen over på langs.

•Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og kutt 3-4 centimeter lange strimler.

•Kutt deretter denne strimlen i tre, men stopp rett før toppen.

•Flett deretter som om du fletter en hårflette, brett enden av fletten under fletten, slik at de ikke åpner seg under steking.

•Hev i ca 45minutter og pensle bollene med egg.

•Stek i forvarmet ovn på 200grader i ca 10-12 minutter.

Kanelboller
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift