Martine’s kanelsnurrer

Tidenes beste kanelsnurrer, med en deilig blanding av Bremykt, sukker og kanel! Bedre snurrer får du ikke!

13c63d59 62b1 4d2a 9326 5f33affb0d60
Martine Myrvold

Min egen personlige oppskrift som jeg pleier å servere når jeg er på jobb på gamlehjemmet. Det gleder de eldre kjempe masse når de kjenner lukten av kanelsnurrer på kjøkkenet.

Ingredienser

1,5l hvetemel
250g Bremykt (smeltes)
200g sukker
3-4 ss kardemomme
2 poser tørrgjær
7dl melk (37 grader ca) varmes i kjele

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre godt. Og bland inn melk og smør (litt og litt av hver om gangen). Når det er rørt inn, så eltes dagen GODT for hånd til deigen er god og smidig. La heve i ca 45-60 min.

Kjevle deigen utover stekebrettet, godt utover. Smelt 150g bremykt og bland med sukker og kanel, smør deretter utover deigen. Rull jevnt sammen. Del opp i ca 3 cm tykke «ruller» og fordel på stekebrettet. Etterhev i ca 30-40 min.

Stek i midterste rille på 200 grader i 15-20 minutter

Kanelboller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet