Kanelknuter

Luftige kanelknuter som egner seg både til hverdags og til kos en høstkveld. Deigen er i tillegg rask og superenkel å lage!

Snapchat 1742575284
Synne Kristoffersen

Dette er oppskriften som har vært brukt i familien oppgjennom årene, og som er og vil forbli en favoritt!

Ingredienser

150 gram bremykt
120 gram sukker
5 dl melk
800 gram hvetemel
1 egg
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
50g gjær

Fremgangsmåte

1. Smuldre gjæren opp i en bakebolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin)
2. Smelt smøret i en kjele og slå i melken. Hell blandingen opp i bakebollen når den har fått kroppstemperatur.
3. Vei opp resten av de ingrediensene og bland litt og litt av melblandingen.
4. Rør inn egget mot slutten og la deigen elte i 5 minutter.
5. La heve i 30 minutter.
6. Deigen deles i 2 emner før en kjevler de ut som rektangler.
7. Bruk en blanding av bremykt, kanel og sukker som fyll kanelknutene før sammenbrettingen.
8. Legg den ene lengden av deigen inn mot midten, før den andre lengden igjen blir brettet innover. Skjær så deigen i strimler før de formes som knuter.
9. La etterheve i 1-1,5 time.
10. Stek på 250 grader i 10-12 minutter.

Kanelboller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet