Bremykt Logo

Luftige nydelige kanelknuter som alle får til.

Ingredienser

Ingredienser:
1 l melk
300 g bremykt smør
250 g melis
1,5 kg hvetemel
100 g gjær
0,5 ts kardemomme
Fyll:
100g smør
4 ss sukker
2 ss kanel

Fremgangsmåte

1. Hell melk, smør og melis i en kasserolle, og kok dette opp under omrøring. Sett så kasserollen til siden og la blandingen avkjøle seg til 37°C (fingervarme).
2. Bland hvetemel, kardemomme og gjær godt sammen i en bolle.
3. Hell i melk, smør og melis og elt det sammen til en smidig deig.
4. Sett deigen til heving i ca 30 minutter.
5. Kjevle ut deigen til en stor rektangel. Smør på mykt smør og strø over sukker og kanel. Brett så den ene langsiden mot den andre langsiden. Skjær strimler, ca 2 cm brede. Så tvinner du lengene og slå en knute.
Synes du deigen blir for stor å jobbe med, så del den i 2 og gjør dette i to runder.
6. Plasser knutene på en stekeplate og strø gjerne litt perlesukker på kanelknutene. Dekk til platen med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve 1 time.
7. Sett ovnen på 230 °C og sett stekebrett midt i ovnen. Stekes på 8-10 min.
8. Avkjøl kanelknutene og server.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!