Kanelknuter med kremostglasur

Verdens beste kanelboller med kremostglasur. Vi bakte disse til farsdagen og de gjorde stor suksess til både store og små.

F81a60bc 2fde 4b40 acb4 52b59fa9245a
Img 3431
Vigdis Solberg smedstua.com

Ingredienser

5 dl lettmelk eller h-melk
150 g Bremykt
1 egg
1 dl sukker
1 1/2ts kardemomme
10 g fersk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts hjortetakksalt
Ca 15 dl Hvetemel

Til kanelfyll trenger du
100 g Bremykt
1 dl sukker
4 ts kanel
Vann og melk til pensling

Til glasur trenger du:
50 g kremost naturell
25 g Bremykt
4 ss vann
melis til ønsket konsistens

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret i en kjele.
2. Ha i melken og bland i et egg.
3. Ha væsken i bakebollen og smuldre gjæren i.
4. Ha i sukker, salt og kardemomme.
5. Til slutt har du i mel til deigen blir passe. Ha deigen heller litt klissete, enn for kompakt til heving. Bollene blir saftigere og luftigere om du klarer å bake med en deig med mindre mel.
6. Elt deigen i Ca 15 minutter
7. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving i 1 time.
8. Kjevle deigen ut til ca 1/2 -1 cm tykkelse og smør et tynt lag med smør på leiven. Dryss på litt sukker og kanel.
9. Brett leiven dobbelt. Lag ca 2 cm brede strimler. Vri dem og tvinn dem rundt fingrene til en knute. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Alternativt kan du lage vanlige kanelsnurrer med å rulle leiven sammen og skjær skiver som du plasserer på brettet.
10. Etterheves i ca 30 minutter – 1 time på et lunt sted.
11. Pensles med vann og stekes midt i ovnen på 235 grader i ca 12 min.
13. Med det samme de er ute av ovnen pensler du med melk, og setter dem til avkjøling på rist.
14. Bland smør, kremost, melis og litt vann til glasur og bre glasuren over bollene etter at de er avkjølt litt.

Kanelboller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet