Bremyke, sunne og luftige kanelknuter

Jeg ønsker herved å dele min beste kanelknuteoppskrift, som nettopp er så gode som de er, på grunn
av Bremykt. Det er nødvendig med en hel pakke bremykt for denne posjonen som er nok til 50 kanelknuter av
god størrelse.

Kanelsnurrer2
Stian Samset Elvebakk

Ingredienser

Deig:
250 gram Bremykt (romtemperert)
1 kg. Hvetemel
1 dl. Linfrø
1 ts. Salt
1 ts. vaniljesukker
2 ts kardemomme
2 egg
100 gram sukker
1 pk. fersk eller tørr gjær

Fyll:
150 gram Bremykt
Kanel etter ønske og smak
Sukker etter ønske og smak

Fremgangsmåte

Bland sammen alt det tørre.
Temperer alle våte ingredienser inkl. egg og smør til romtemperatur og bland det godt inn med
hendene eller en kjøkkenmaskin. Tilsett evt. Tørt eller vått for å få en smidig deig som er god å jobbe
med.
La deigen heve en times tid.
Sett ovnen på varmluft 200 grader. Alternativt over og undervarme 225 grader.
Del deigen i 4 deler. Kjevle ut firkanter av hver del. Smør inn hver del med Bremykt og strø over en
passe mengde kanel og sukker.
Skjær ut lange remser som du legger oppå hverandre og lager en enkel knute ut av.
Legg på stekebrett med bakepapir. La det etterheve en halvtime-times tid med klede over seg. Smør
deretter inn knutene med egg og Bremyktblandingen. Strø over litt perlesukker.
Ved varmluft kan du steke to brett samtidig. Med over og undervarme må du steke ett og ett brett.
La baksten ligge i ovnen i 10-12 minutter før du tar den ut og lar den avkjøle på rist. Legg et luftig lite
klede over ved avkjølingen også – og vipps så har du verdens beste kanelsnurrer på bare knappe 2-3
timer.

Kanelboller
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet