Cinastix

Super enkel og god snaks.

Screenshot 20211007 010336 com.android.gallery3d
Jeanett Husby Karlsen

En storfavoritt i hjemmet, bunnen kan også brukes som pizza bunn.

Ingredienser

Deig:
2 1/2dl vann
1ss sukker
1ss tør gjær
400g hvetemel
3ss olje
1/2 ts salt
Topping:
1-2 ss smeltet smør
100g sukker
2ts kanel
Melis glasur:
500g melis
1dl melk

Fremgangsmåte

Lag en gjær starter med sukker, gjær og vann (la stå i 10min).
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. (ikke sukker og kanel). Bland det godt før du tilsetter gjær starteren og oljen., elt så deigen i 10 min på medium hastighet om du har kjøkkenmaskin. La deigen heve i 40min.
Når deigen ferdighevet så kjevle du den ut (ca 1cm tykkelse) og tar smør over deigen og sukker og kanel over der igjen.
Stek så cinastixene i 12-16 min på over undervarme 220c.
Når det er ferdig stekt skjærer du det i skiver og serverer, server gjerne med melis glasur, (bland melig og melk til en gjevn masse)

Kanelboller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere