Bremykt Logo

Verdens beste kanel snurrer uten gluten

Ingredienser

500 gram elda
100 gram smelter bremyk
3 dl lunketvann
2 dl gresk yougert
1 dl sukker
4 ts fiberhusk
1 pk tørrgjær
1/2ts salt
1/2 ts kardemomme
Kanelfyll
50 gram bremyk
1dlsukker
2 ts kanel
Pensling
1 egg
Perlesukker

Fremgangsmåte

Bland vann og fiberhusk og gjær til blir en gelé
Bland så alt tørre
Ha då i yogert
Bland i gelé i
La stå ca 8 min på kjøkkenmaskin
Deigen skal være litt klissete
Hev så i ca 3o minutter
Ta litt olje på henda eller plast kjevlen
Bruk helst en bakemate
Kjevle eller trykk ut i tykkelsen du vil ha
Bland så halv smeltet bremyk med sukker og kanel og smør så utover deigen
Rull så deig sammen og del opp i tykkelsen du vil ha dine snurrer
Sett så til heving ca 1 time
Sett ovnen på 225 grader
Pensle egg og ha på perlesukker
Steik sånn ca 15 min til de er gylne
Strø gjerne på melis 💗
Spises best varm/ lunket men også god kald
Frys gjerne disse før de blir helt kald

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!