Glutenfri kanelsnurrer

Verdens beste kanel snurrer uten gluten

D2eb7d12 9cf5 4308 87f2 403fa2b7de47
Ester Breivang mammautenuten.blogspot.com

Siste 3 År har vi drevet å få til de perfekte glutenfri oppskrifter
Min sønn fikk cøliaki og utvalget er ikke stort eller bra
Så da må prøve selv

Så her er en av våres favoritter

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

500 gram elda
100 gram smelter bremyk
3 dl lunketvann
2 dl gresk yougert
1 dl sukker
4 ts fiberhusk
1 pk tørrgjær
1/2ts salt
1/2 ts kardemomme

Kanelfyll
50 gram bremyk
1dlsukker
2 ts kanel

Pensling
1 egg
Perlesukker

Fremgangsmåte

Bland vann og fiberhusk og gjær til blir en gelé

Bland så alt tørre

Ha då i yogert

Bland i gelé i

La stå ca 8 min på kjøkkenmaskin

Deigen skal være litt klissete

Hev så i ca 3o minutter

Ta litt olje på henda eller plast kjevlen

Bruk helst en bakemate

Kjevle eller trykk ut i tykkelsen du vil ha

Bland så halv smeltet bremyk med sukker og kanel og smør så utover deigen

Rull så deig sammen og del opp i tykkelsen du vil ha dine snurrer

Sett så til heving ca 1 time

Sett ovnen på 225 grader

Pensle egg og ha på perlesukker

Steik sånn ca 15 min til de er gylne

Strø gjerne på melis 💗

Spises best varm/ lunket men også god kald

Frys gjerne disse før de blir helt kald

Kanelboller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere