Glutenfri kanelsnurrer
Verdens beste kanel snurrer uten gluten

Ester Breivang mammautenuten.blogspot.com
Siste 3 År har vi drevet å få til de perfekte glutenfri oppskrifter
Min sønn fikk cøliaki og utvalget er ikke stort eller bra
Så da må prøve selv
Så her er en av våres favoritter
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
500 gram elda
100 gram smelter bremyk
3 dl lunketvann
2 dl gresk yougert
1 dl sukker
4 ts fiberhusk
1 pk tørrgjær
1/2ts salt
1/2 ts kardemomme
Kanelfyll
50 gram bremyk
1dlsukker
2 ts kanel
Pensling
1 egg
Perlesukker
Fremgangsmåte
Bland vann og fiberhusk og gjær til blir en gelé
Bland så alt tørre
Ha då i yogert
Bland i gelé i
La stå ca 8 min på kjøkkenmaskin
Deigen skal være litt klissete
Hev så i ca 3o minutter
Ta litt olje på henda eller plast kjevlen
Bruk helst en bakemate
Kjevle eller trykk ut i tykkelsen du vil ha
Bland så halv smeltet bremyk med sukker og kanel og smør så utover deigen
Rull så deig sammen og del opp i tykkelsen du vil ha dine snurrer
Sett så til heving ca 1 time
Sett ovnen på 225 grader
Pensle egg og ha på perlesukker
Steik sånn ca 15 min til de er gylne
Strø gjerne på melis 💗
Spises best varm/ lunket men også god kald
Frys gjerne disse før de blir helt kald
blir best med Bremykt