Bremykt Logo

Luftige kanelboller som passer perfekt til en sportsfylt søndag!

Ingredienser

1 pakke gjær
4dl melk, lunken
10ss smeltet smør
8 ss sukker
1 ts kardemomme
Ca 11dl hvetemel

Fremgangsmåte

1. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melken. (Melken må ikke overstige 37grader)
2. Bland inn sukker, kardemomme og smøret.
3. Tilsett litt og litt av hvetemelet og elt deigen godt.
4. La deigen heve til dobbel størrelse, ca en time.
5. Trill deigen ut til ca 30cm pølse. Bruk kjevle og form ett rektangel.
Smør så på smør, dryss over sukker og kanel.
6. Trill rektangelet tilbake til en pølse, og del den opp i 18 emner.
7. La de få hvile på stekebrett en liten stund
8. Pensle med vispet egg
9. Stekes på 240grader midt i ovnen 5-7 min.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!