Kanelsnurrer
Dette må være verdens beste kanelsnurrer! Faller i smak hos både store og små. Like gode varme som kalde. Myke luftige og med et hint av kardemomme.


Marthe Elise Eriksen
Denne kanelsnurr oppskriften har jeg perfeksjonert siden jeg var 19 år. Deigen kan også egne seg til boller og skoleboller. Kanelsnurrene kan fryses.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
ERIKSEN'S KANELSNURRER
1L Helmelk
300 G Bremykt
450G Melis
Tilsett 2 ts vaniljesukker og 2ts kardemomme i vesken.
100G Fersk gjær
ca 1,5 kilo hvetemel
FYLL
300G romtemperert Bremykt.
4-5 ss kanel.
1ss brunt sukker.
1 ts vaniljesukker.
10 ss sukker.
Bland i kjøkkenmaskin eller med en håndholdt mixer. Settes i kjøleskap.
Fremgangsmåte
-Kok opp melk, Bremykt og melis avkjøl vesken til rom temp. Tilsett vaniljesukker, kardemomme, gjær og Mel. Elt deigen i 20 min. Hev deigen i 25 min.
Trill ut deigen til en stor Leiv, smør på fyll, rull sammen, La de heve i 1 time, pensle med en blanding av 1 egg og 1 ss Melk. Strø over perlesukker og stek 12 stykker på brett midt i ovnen i 12/14 min på 200°c. (kanelsnurrene vil vokse inn i hverandre, dette er meningen for å få et saftig resultat)
blir best med Bremykt