Krydret solsnurr
Luftige, gode kanelsnurrer med herlig krydret smak. Kan pyntes med bær, da blir den enda friskere i smaken.
Jeg steker de i muffinsformer for da holder fyllet seg i snurren


Stig-Rune Fagereng Instagram.com/stigrfa
Har alltid likt å bruke krydder i bakst, både i kaker og gjærbakst. Gir en helt annen smaksopplevelse, og krydder slik som nellik skaper med en gang tanker på julen som nærmer seg.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
600 gram hvetemel
70 gram sukker
50 gram tørrgjær
3,5 dl melk
100 gram Bremykt
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
Fyll: Bremykt, sukker, kanel, vaniljekrem, friske bær.
Fremgangsmåte
1. Bland alt det tørre i en bakebolle, gjæren blandes i det tørre.
2. Smelt Bremykt i en kjele, bland så melken i så blandingen blir fingervarm, ca 37grader
3. Bland melkeblandingen med det tørre, elt til deig. Bland i mer mel helt til deigen slipper bollen og fingrene. Syns det er best å blande med hendene, da får man perfekt deig.
4. Legg klede over bollen, og hev i en time.
5. Kjevle ut deigen til rekttangel på ca 50 cm x 25 cm. Smør på Bremykt, strø over sukker og kanel.
6. Brett deigen mot deg, og kjevle den forsiktig litt utover igjen.
7. Bruk pizzadeler og del deigen i ca 1 cm strimler. Vri strimlene, og rull de sammen. Sett disse i store muffinsformer, dekk med klede og hev 45 min.
8. Lag en grop midt i snurren som du så fyller med vaniljekrem.
9. Stekes på 200° 10-12 minutter, midt i ovnen
10. Legg friske bær på vaniljekremen før servering.
blir best med Bremykt