Krydret solsnurr

Luftige, gode kanelsnurrer med herlig krydret smak. Kan pyntes med bær, da blir den enda friskere i smaken.
Jeg steker de i muffinsformer for da holder fyllet seg i snurren

Inbound1123031670592040575
16350707201365533644223595179721
Stig-Rune Fagereng Instagram.com/stigrfa

Har alltid likt å bruke krydder i bakst, både i kaker og gjærbakst. Gir en helt annen smaksopplevelse, og krydder slik som nellik skaper med en gang tanker på julen som nærmer seg.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

600 gram hvetemel
70 gram sukker
50 gram tørrgjær
3,5 dl melk
100 gram Bremykt
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik

Fyll: Bremykt, sukker, kanel, vaniljekrem, friske bær.

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre i en bakebolle, gjæren blandes i det tørre.

2. Smelt Bremykt i en kjele, bland så melken i så blandingen blir fingervarm, ca 37grader

3. Bland melkeblandingen med det tørre, elt til deig. Bland i mer mel helt til deigen slipper bollen og fingrene. Syns det er best å blande med hendene, da får man perfekt deig.

4. Legg klede over bollen, og hev i en time.

5. Kjevle ut deigen til rekttangel på ca 50 cm x 25 cm. Smør på Bremykt, strø over sukker og kanel.

6. Brett deigen mot deg, og kjevle den forsiktig litt utover igjen.

7. Bruk pizzadeler og del deigen i ca 1 cm strimler. Vri strimlene, og rull de sammen. Sett disse i store muffinsformer, dekk med klede og hev 45 min.

8. Lag en grop midt i snurren som du så fyller med vaniljekrem.

9. Stekes på 200° 10-12 minutter, midt i ovnen

10. Legg friske bær på vaniljekremen før servering.

Kanelboller
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere