Herlige Bergenske skillingsboller som er nydelig å ha med seg som nistepakke på en fjelltopp.

Ingredienser

1/2 liter vann
225 gram romtemperert Bremykt Steke og Bake.
200 gram sukker
1 toppet spiseskje kardemomme
70-80 gram (ca 1 1/1 pakke fersk gjær) røres ut i litt av vannet (som bør være lunkent).
1050 gram hvetemel
1 ts salt
Bremykt, kanel og sukker til fyll.

Fremgangsmåte

Smør og sukker røres hvitt.
Ta alt det tørre i smør/sukker blandingen.
Varm opp vann til det er lunkent, bland i gjær.
Hell vannet/gjær oppi med resten av ingrediensene.
Elt deigen godt i kjøkkenmaskin, iallfall 8-10 minutter.
La deigen heve seg i 40-60 minutter på et lunt sted.
Kjevl ut deigen, det er viktig å ikke kjevle deigen for tynn. Smør på bremykt, på hele deigen. Strø godt med sukker og kanel. Rull deigen og skjær gode og tykke skiver på 2 cm som du legger på et stekebrett.
Viktig å la bollene få heve 1,5-2 timer før du steker de.
Strø litt sukker over bollene før de går i ovnen.
250 grader midt i ovnen i 6-7 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!