Deilig Amerika-bakst som smelter på tungen. Soon to be famous, saftige og smakfulle kanelsnurrer. Søt bakst med en litt syrlig kremost-glasur. Laget the American way! En fulltreffer blandt store og små. Oppskriften holder til to små former eller et stekebrett.
BOLLEDEIG:
200 gram Bremykt smør
1 dl vann
6 dl melk
100 gram fersk gjær
4 egg
3 dl sukker
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt
2,7 liter hvetemel
FYLL:
4 dl sukker (helst brunt)
4 ss kanel
250 gram Bremykt (smeltet eller flytende)
GLASUR:
200 gram philadelphia kremost
400 gram melis
Smelt smør i kjele.
Ha i vann og melk, og sjekk at temp er ca. 37 grader.
Ha i gjær og rør godt.
Bland summen sukker og egg i en bakebolle.
Hell smørblandingen over i bakebollen og rør sammen.
Ha i vaniljepulver, salt og hvetemel, litt av gangen, og bland godt sammen.
Sett deigen til heving i minst 60 minutter.
Når deigen nærmer seg ferdig hevet, kan du lage fyllet, samt setter på stekeovnen på 175 grader.
Smelt 250 gram Bremykt (eller bruk flytende Bremykt), og ha gjerne sukker og kanel oppi smøret om du ønsker. Hvis ikke kan dette drysses over senere.
Når deigen er ferdig hevet, deles den i fire omtrent like store deler.
Kjevle ut deigen til et passe tykt rektangel (som en pizzabunn).
Dekk overflaten med fyllet du lagde.
Rull deigen sammen og skjær den i biter på omtrent 2 cm.
Sett kanelsnurrene på bakepapir i form, tett inntil hverandre.
Fyll opp to former med kanelsnurrer, og stek dem på 175 grader, varmluft i 25-35 minutter.
Når kanelsnurrene er ferdig stekt, lager du glasuren. Pass på at de er helt gjennomstekt.
Bland sammen melis og philadelphia-ost til en jevn blanding.
Fordel glasuren over bollene.
Serveres varme.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!