Bremykt Logo

Denne oppskriften er veldig enkel å lykkes med, og resultatet blir fantastisk -hver gang!

Ingredienser

Deig til 16 kanelboller:
5 dl melk
110 g smør
25 g tørrgjær
1/4 ts bakepulver
1,5 dl sukker
1,5 ts kardemomme
13-14 dl hvetemel.
1 egg
Fyll:
Smør, kanel og sukker etter smak.
Stekes på 250 grader celsius i 8-10 minutter.

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret i en kjele, på lav varme.
2. Tilsett melk, la blandingen bli fingervarm, eller ca 37 grader celsius.
3. Hell blandingen i en stor bakebolle, og rør ut gjæren.
4. Bland inn kardemomme, sukker og bakepulver til alt er oppløst.
5. Tilsett litt og litt mel, elt til deigen er fast og fin, og slipper bollen.
6. La deigen heve ca 1 time. Husk å sette på ovnen mot slutten av ventetida!
7. Elt deigen ut på melete underlag, kjevle den flat og firkantet. Del gjerne deigen i 2.
8. Smør på ett godt lag mykt smør, strø med rikelig kanel og sukker (etter smak).
9. Rull sammen deigen, med fyllet på innsiden. Del pølsa med kniv, så du får 16 like biter totalt.
10. Sett bitene med spiralen opp på ett bakepapirkledd stekebrett, klem dem litt ned.
11. Visp 1 egg i ett glass og smør bollene med.
12. Sett stekebrettet i den varme ovnen, husk å skru på tidsuret, og vent!
13. Ta ut bollene og avkjøl på rist.Pensle gjerne med litt melk mens de er varme. De blir mørk gylne pga egget. Server lunkne med kald melk. Nam!
Tips: Pensle med vann istedetfor egg før steking ved eggeallergi!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!