Saftige, luftige, søte og syrlige kanelsnurrer. Kanelsnurrer med høstlig vri.
320 gr hvetemel
2 ss sukker
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
2 dl melk
6 ss smør Bremykt, smeltet
Fyll
½ dl brunt sukker
3 ts kanel
1 ss smør Bremykt, romtemperert
3 - 5 ss karamellsaus
½ eple
Melisglasur
2,5 dl melis
½ vaniljestang, skrap ut frøene
1 ss melk
1 eggehvite
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Bland sammen alle ingrediensene og rør godt til du får en glatt, fin og ikke klissete deig. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen flat. Del eplet i små terninger. Ha på smør, sukker og kanel. Dryss på eplebiter og ringle karamellsaus over deigen.
3. Rull til en lang pølse og skjær i passelige størrelser. Ha kanelsnurrene enten i en smurt form, muffinsform eller rett på et stekebrett.
4. Stek i 20-25 minutter. Pass på så de ikke blir svidd.
5. Pisk sammen melis, eggehvite, melk og vaniljefrø med en gaffel. Ha litt ekstra karamellsaus og gjerne litt melisglasur over kanelsnurrene når de er blitt avkjølte.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!