For noe mer fristende enn nystekte saftige gresskarsnurrene med sin kjempedeilige kryddersmak og nøtter , skal man lete lenge etter. Ekte høstkos!

Ingredienser

250 g gresskarpuré
150 g romtemperert Bremykt
100 g brunt sukker
1 ts salt
18 g tørrgjær
350 ml melk
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
2 egg
ca.800 g hvetemel
Fyll:
3 ss romtemperert Bremykt
3 ss brunt sukker
3 ts kanel
2 dl hakket valnøtter
Kremostglasur :
150 g kremost, romtemp.
2 ss romtemp. Bremykt
100 gr melis
1 ts sitronjuice

Fremgangsmåte

Gresskarsnurrer: Ha alle ingredienser i kjøkkenmaskinen og elt i 10-15 minutter på sakte fart til deigen slipper eltebollen.
Kle bakebollen med plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve i 1,5 time. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Kjevle deigen ut i et rektangel ca 1 cm flat. Bland sammen sukker, smør og kanel. Smør utover den utkjevlede deigen.
Fyll : Rør 3 ss Bremykt , 2 ss sukker og 2 ts kanel godt sammen .
Fordel fyllet og 2/3 valnøtter på leiven.
Rull sammen deigen fra den ene enden og legg deigpølsen med skjøten ned. Bruk en skarp kniv og del deigen i skiver.
Legg gresskarsnurrene på bakepapirkledt stekebrett eller i bakeform. Pensle med vann eller egg . Strø på et lag med sukker , kanel og resten av valnøtter , la heve til omtrent dobbel størrelse. .
Stek ved ca 200 grader ( 180 grader med konveksjon ) i 30-35 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden.
Avkjøles på rist.
Miks kremost og Bremykt sammen i 2 minutter i en kjøkkenmaskinbolle. Tilsett melis og sitronjuice og miks videre. Smør eller hell glasuren over bollene når de er avkjølt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!