3,5 dl melk
1 dl sukker
1 egg
25 g gjær
1/2 ts hjortesalt (kan sløyfes, men gir ekstra luftige boller)
150 gr grov sammalt hvete
ca 500-550 gr siktet hvete
80 gr Bremykt steke og bake
Fyll:
Et par ss Bremykt steke og bake
Kanel
Sukker, gjerne rårørsukker
1 eple, bruk aller helst norske epler
1. Varm melka litt, til ca romtemperatur (litt kaldere enn fingervarmt). Rør inn sukker, egg, gjær.
2. Bland i sammalt hvete, hjortesalt og halvparten av mengden siktet hvete. Rør til deigen er jevn. Elt inn resten av melet til en passe fast deig, gjerne i kjøkkenmaskin.
3. Elt inn smøret til slutt. Elt til deigen er jevn og glinsende.
4. La heve til dobbel størrelse, gjerne i kjøleskap over natta, da blir deigen lett å jobbe med etterpå (og bollene blir ferdig til frokost uten for mye arbeid!).
5. Del deigen i to og kjelve hver deig ut til et rektangel. Smør med Bremykt steke og bake, strø på kanel og sukker.
6. Skrell eplet, fjern kjernene og del det i små terninger, ca 0,5x0,5 cm. Strø disse over leiva, og rull sammen.
7. Del hver leiv i ca 10-12 snurrer, og legg på stekebrett. Heves ca 30-40 min.
8. Pensle med egg og stekes på 225 grader i ca 10 min.