Kanelsnurrer med en vri - her fyller vi halvgrov bolledeig med små terninger av norske epler, kanel, sukker og Bremykt. La gjerne deigen heve over natta. Siden disse er litt grovere og magrere enn vanlige boller, er de perfekt til lørdagsfrokosten!
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 egg
25 g gjær
1/2 ts hjortesalt (kan sløyfes, men gir ekstra luftige boller)
150 gr grov sammalt hvete
ca 500-550 gr siktet hvete
80 gr Bremykt steke og bake
Fyll:
Et par ss Bremykt steke og bake
Kanel
Sukker, gjerne rårørsukker
1 eple, bruk aller helst norske epler
1. Varm melka litt, til ca romtemperatur (litt kaldere enn fingervarmt). Rør inn sukker, egg, gjær.
2. Bland i sammalt hvete, hjortesalt og halvparten av mengden siktet hvete. Rør til deigen er jevn. Elt inn resten av melet til en passe fast deig, gjerne i kjøkkenmaskin.
3. Elt inn smøret til slutt. Elt til deigen er jevn og glinsende.
4. La heve til dobbel størrelse, gjerne i kjøleskap over natta, da blir deigen lett å jobbe med etterpå (og bollene blir ferdig til frokost uten for mye arbeid!).
5. Del deigen i to og kjelve hver deig ut til et rektangel. Smør med Bremykt steke og bake, strø på kanel og sukker.
6. Skrell eplet, fjern kjernene og del det i små terninger, ca 0,5x0,5 cm. Strø disse over leiva, og rull sammen.
7. Del hver leiv i ca 10-12 snurrer, og legg på stekebrett. Heves ca 30-40 min.
8. Pensle med egg og stekes på 225 grader i ca 10 min.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!