Søte og deilige kanelknuter med smak av ekte smør, kanel, vanilje og et hint av safran. Og de er veldig enkle å lage :)

Ingredienser

1 liter melk (gjerne hel)
250 g smør
ca 1/4 g safran
100 g gjær (2 poser tørrgjær)
3 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts salt
3 ts bakepulver
1 3/4 - 2 kg hvetemel
Sukker, kanel, vaniljesukker og smør til fyllet.
Egg til pensling.

Fremgangsmåte

1.
Smelt smør i en kjele og ha i safran. (Syns fargen av safranen fordeler seg så fint i deigen på denne måten) Tilsett melk og la det bli fingervarmt.
2.
Bland alt det tørre i bakebollen og tilsett blandingen av melk og smør.
Deigen eltes godt. Hold av litt mel til utbaking.
Heves til dobbel størrelse.
3.
Kjevle ut deigen til en stor firkant, ca 1cm tykk.
Fordel rom-temperert smør over firkanten og strø på så mye sukker, kanel og vaniljesukker som du ønsker.
Brett deigen i to og skjær i strimler. Det blir ca 40 knuter
Tvinn strimlene og lag knuter av dem. (Dette er kjempe-enkelt. Det finnes mange gode videoer av fremgangsmåten på Youtube)
4.
Sett knutene til heving.
Pensle med egg og strø litt sukker og kanel på toppen før steking.
Stekes på 200 grader i ca 10min

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!