Fløyelsmyk gjærbakst med kanelfyll.

Ingredienser

50 - 100 g Bremyk steke og bake
5 dl melk
1 pk gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
11-12 dl hvetemel
Fyll: 50 g Bremyk steke og bake
2 ss kanel
sukker til fast

Fremgangsmåte

lage en vanlig gjærdeig.
Forheves i ca 30 min.
Slå deigen ned i bollen og ta den ut på benken.
Sett stekeovnen på 250 grader når du begynner utbakingen.
Kjevles ca 90x25 cm. Smør fyll på 2/3 av leiven langsetter.
Brett først inn den tredjedelen uten fyll. Deretter en gang til.
Del i 16 like store biter. Jeg bruker pizzaskjærer.
Skjær et spor helt gjennom på midten av alle.
Dytt den ende kortsiden inn gjennom hullet og dra den ut på den andre siden.
Etterheves på stekebrett.
Pensle med vispet egg og stek midt i ovnen i ca 10 min.
http://bestemorsmat.blogspot.no/2012/01/hvetesnitter.html

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!