Er du glad i kanel, hvetebakst og vaniljekrem er dette virkelig oppskriften for deg, kaldhevede kanelboller fylt med deilig vaniljekrem, toppet med kanelglasur.

Ingredienser

(Ca. 20 stk)
Gjærdeig:
150 g Bremykt Original, romtemperert
30 g fersk gjær
3 dl helmelk (kald)
100 g sukker
Ca. 400 g hvetemel
Fyll:
50 g Bremykt Original, litt romtemperert
40 sukker
1 ss malt kanel
Ca. 250 g vaniljekrem
Til pensling:
1 egg, sammenvispet
Glasur:
Melis
Vann
Malt kanel

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 220 ˚C, over og undervarme. Kle to stekebrett med bakepapir.
Gjærdeig:
Smuldre gjær og rør ut med melken, ha det i en miksebolle. Tilsett sukker og Bremykt, elt litt sammen og tilsett hvetemel (hold av litt til justering av deigen). Elt ca. 10 minutter til deigen er smidig og så vidt slipper bollen.
Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et stort rektangel (ca. 50 cm x 40 cm).
Fyll:
Rør sammen Bremykt, sukker og kanel, smør et tynt lag utover deigen.
Slik lager du bollene:
Del deigen i ca. 18 ruter, brett hjørnene inn mot midten, men ikke la de overlappe. Trykk godt sammen, legg på stekebrett med et godt mellomrom.
Dekk til med plastfilm og la bollene heve til dobbel størrelse i romtemperatur. Dette tar ca. 2 timer. Dersom hjørnene sklir vekk fra midten, press de forsiktig tilbake, uten at du ødelegger hevingen.
Legg en stor t-skje med vaniljekrem i midten, pensle med egg og stek bollene på midterste rille 10-12 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Bland sammen melis og vann til en tykk glasur, smak til med kanel og pynt bollene.
Hva er kaldheving?
Kaldheving eller langtidsheving betyr at man bruker kald væske, som at man i denne oppskriften har brukt kald melk, isteden for lunken. Deretter kan du sette deigen i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken til heving i lengre tid.
Tips:
Legg gjerne rutene tett i en langpanne, kledd med bakepapir, slik at du får en stor kake.
Bollene egner seg godt til frysing (uten glasur).