Kanelsnurrene er luftige og saftige som smelter på tungen. De er også helt uten gjær + de er utrolig enkle å lage.
Ingredienser:
310 gr hvetemel
2 ss sukker
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
½ ts salt
2 dl melk
6 ss smør Bremykt, smeltet
Fyll
½ dl brunt sukker
3 ts kanel
1 ss smør Bremykt, romtemperert
Melisglasur
2,5 dl melis
½ vaniljestang, kun frøene
1 ss melk
1 eggehvite
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Bland sammen alle ingrediensene og rør godt til du får en glatt, fin og ikke klissete deig. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen flat. Ha på smør, sukker og kanel.
3. Rull til en lang pølse og skjær i passelige størrelser. Ha kanelsnurrene enten i en smurt form, muffinsform eller rett på et stekebrett.
3. Stek i 20-25 minutter.
4. Pisk sammen melis, eggehvite, melk og vaniljefrø med en gaffel. Ha over kanelsnurrene når de er blitt avkjølte.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!