Smakfulle deilige klassiske kanelboller som er luftig som en drøm! Denne oppskriften tar aldri feil og er bedre enn de på bakeriet!
Til ca 18stk
Deig:
-9dl mel
-3dl melk
-50g gjær
-1dl sukker
-75g smør(bremykt)
-1 egg
-1ts kardemomme
-1ts kanel
-1 klype salt
Fyll:
-1 egg
-75g smør(bremykt)
-1,5SS kanel
1. Varm melken til den er i kroppstemperatur/lunket og bland det med gjær og sukker.
2. Tilsett melet(sikt det for enda luftigere kanelboller), det tørre og egg. Smelt smøret og bland alt godt, elt deigen i 10min.
3. Hev deigen med et forkle over, i 1t, la det stå i romtemperatur(eller i ovnen på 50°c over og undervarme, da jobber gjæren best).
4. Lag fyllet med å smelte smøret litt slik at det kan smøres(ikke rennenes). Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på fyllet.
5. Rull sammen fra langsidene og inn slik at det blir en pølse. Og kutt opp i like store snurrer.
6. Ha på et brett og smør med et vispet egg slik at de blir glassene og fine og strø gjerne på litt ekstra sukker på toppen!
7. Etterhev i 20min.
8. Sett de i ovnen 220°c i 10min.
9. Nyt luftige kanelboller som smaken av en drøm!!!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!