Boller duppet i smør, sukker og kanel stekt i form for å bli ekstra saftige. Kaken serveres som den er, slik at kaken må plasseres midt på bordet og gjestene må bryte av små, smakfulle mundfuller. Dette skaper en uformell og hyggelig atmosfære rundt bordet :D

Ingredienser

Ca 1 kg hvetemel
5 dl melk, gjerne h-melk
25 gram gjær
150 gram sukker
1 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 egg
150 gram romtemperert Bremykt Steke & Bake
Ca 100g Bremykt Steke & Bake, pluss sukker og kanel, til dupping av bollene
Melisglasur til pynt

Fremgangsmåte

land mel, gjær, sukker, kardemomme og salt i en bolle. Varm opp melken til den er ca 37 grader. Bland inn egget i melken og bland sammen melk og mel-blandingene. Elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin, i ca 10 minutter. Skjær opp smøret i små terninger og tilsett gradvis i deigen, elt videre i 6-7 minutter til du har en fin og jevn deig. Hev til dobbel størrelse på et lunt og trekkfritt sted.
Trill små, runde boller. Ca 2 cm i diameter. Smør en rund formakakeform med smør. Smelt 100g smør i en skål. I en annen skål blander du sukker og kanel, smak deg frem til passelig med kanelsmak. Dupp bollene i smøret, la de dryppe litt fra seg før du ruller de i sukker/kanel-blandinger, og plasser de deretter løst rundt i kakeformen. Fortsett slik til bollene dekker ca 2/3 av høyden i formen, ikke mer!
Stek kaken på brett på nest nederste rille i ca 35 minutter, på 175 grader. Med en gang kaken er ferdig, hvelver du den over på en rist. La kaken stå slik i ca 5 minutter før du fjerner formen.
La kaken bli lunken før du heller over litt melisglasur. Serveres nystekt.
Plasser gjerne kaken midt på bordet og la gjestene rive av seg små biter av denne lekre kaken. Denne skaper garantert god stemning

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!