Bremykt Logo

Alle elsker kanelboller, men det klart beste er midten av kanelbollen. Den deilige, saftige kjernen i en kanelbolle er fantastisk! Ved å lage kanelbollene i form slipper du å få den harde ytterste kanten rundt kanelbollen, men alle bollene i formen vil smake som midten i en vanlig kanelboller.

Ingredienser

Ca 500 gram hvetemel
100 gram sukker
100 gram romtemperert smør
1 egg
30 gram fersk rød gjær
2 ts kardemomme
1/2 ta salt
350 gram/3,5 dl h-melk
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker, salt, kardemomme, bakepulver og gjær i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Varm opp melken til 25-30 grader. Ha melken og egget i bollen sammen med de andre ingrediensene. Elt deigen på middels hastighet i 10 minutter med en eltekrok..Tilsett så romtemperert smør, og elt dette inn i deigen. Skru opp hastigheten til maks og elt i 5 minutter til. Du kan tilsette litt mer hvetemel, men deigen skal etterhvert slippe bollen. Det er ofte bedre å regulere med mengde melk, enn med å tilsette mer mel, det er fordi glutenmolekylene i hvetemelet dannet et glutennettverk og det gjær at deigen hever mye. Hvis du tilsetter masse mel mot slutten av eltetiden, vil ikke disse glutenmolekylene bidra i glutennettverket, og baksten vil ikke bli like luftig.
Smør en bolle med litt smør, og ha deigen over i denne før du lar deigen heve i ca. 1 time Når deigen er ferdighevet elter du den en stund for hånd, dra, strekk og elt deigen ordentlig. Rull den så ut til et stort rektangel, og smør deigen med smør ( ca. 100 gram )og strø over sukker og kanel (ca. 100 gram sukker, og 4-6 ts kanel) Rull sammen deigen til en leiv, og skjær 12 emner. Plasser emnene i en smurt form, og la de etterheve i ca. 45 minutter. Når du skal steke de, skal temperaturen være 250 grader i det du setter bollene inn i ovnen, men senk så temperaturen ned til 200 grader med en gang. Det som skjer da, er at bollene får et løft, og blir ekstra fluffy. Stek i ca. 25 minutter

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!