Alle elsker kanelboller, men det beste er midten av kanelbollen. Den deilige, saftige kjernen i en kanelbolle er fantastisk! Ved å lage kanelbollene i form slipper du å få den harde ytterste kanten rundt kanelbollen. Alle bollene i formen vil smake som midten i vanlige kanelboller.

Ingredienser

Ca 500 gram hvetemel
100 gram sukker
100 gram romtemperert smør
1 egg
30 gram fersk rød gjær
2 ts kardemomme
1/2 ta salt
350 gram/3,5 dl h-melk
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker, salt, kardemomme, bakepulver og gjær i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Varm opp melken til 25-30 grader. Ha melken og egget i bollen sammen med de andre ingrediensene. Elt deigen på middels hastighet i 10 minutter med en eltekrok. Tilsett så romtemperert smør, og elt dette inn i deigen. Skru opp hastigheten til maks og elt i 5 minutter til. Du kan tilsette litt mer hvetemel, men deigen skal etterhvert slippe bollen. Det er ofte bedre å regulere med mengde melk, enn med å tilsette mer mel, det er fordi glutenmolekylene i hvetemelet dannet et glutennettverk og det gjær at deigen hever mye. Hvis du tilsetter masse mel mot slutten av eltetiden, vil ikke disse glutenmolekylene bidra i glutennettverket, og baksten vil ikke bli like luftig.

Smør en bolle med litt smør, og ha deigen over i denne før du lar deigen heve i ca. 1 time. Når deigen er ferdighevet, elter du den en stund for hånd, dra, strekk og elt deigen ordentlig. Rull den så ut til et stort rektangel, og smør deigen med smør ( ca. 100 gram ) og strø over sukker og kanel (ca. 100 gram sukker, og 4-6 ts kanel). Rull sammen deigen til en leiv, og skjær 12 emner. Plasser emnene i en smurt form, og la de etterheve i ca. 45 minutter.

Når du skal steke de, skal temperaturen være 250 grader i det du setter bollene inn i ovnen, men senk så temperaturen ned til 200 grader med en gang. Det som skjer da, er at bollene får et løft, og blir ekstra fluffy. Stek i ca. 25 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!