Herlige kanelboller med søte jordbær, og sjokolade som smelter på tunga
1 kg hvetemel
2,5 dl sukker
1,5 ts salt
1 ts kardemomme
50 gr gjær
1.egg
6 dl melk
150 gr bremykt (skjær i terninger)
1 pk. jordbær
1 stor plate melkesjokolade
Kanel
Bremykt til påsmurning
Bruk rom tempererte ingredienser.
Ha alt i en bakebolle, utenom 1 dl melk og alt smøret.
Elt deigen godt. Når deigen har eltet i en stund med lav hastighet, økes hastigheten på. Etter en stund tilsettes resten av melken, litt og litt. Deigen skal være smidig, med en blank overflate.
Nå tilsettes smøret, på lav hastighet, til det er helt inn-eltet i deigen.
Hev i 1 time.
Kjevle ut til en stor firkant.
Smør på ett tynt lag Bremykt, og strø over kanel, oppskjært jordbær og opphakket sjokolade.
Rull sammen og skjær opp til små boller.
Etterhev i 30 min.
Stekes midt i ovnen på 200*c i 10-15 min.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!