Bremykt Logo

Kanelboller går aldri av moten. I anledning kanelbollens dag viser vi deg hvordan du kan lage knuter som virkelig imponerer når de serveres.

Ingredienser

(Ca. 24 stk)
Hvetedeig:
150 g Bremykt Original
6 dl helmelk
75 g fersk gjær
2 dl sukker
½ ts salt
1 ½ ts kardemomme
Ca. 1 kg hvetemel
Fyll:
100 g Bremykt Original, romtemperert
1 ½ ss malt kanel
5 ss sukker

Fremgangsmåte

Varm opp melk til det er fingervarmt (ca. 37 °C). Rør ut gjæren i litt av den lunkne væska. Bland sammen med resten av ingrediensene (hold av litt mel til justering av deigen), utenom Bremykt. Elt godt sammen i en kjøkkenmaskin.
Tilsett litt og Bremykt, elt sammen til alt er blandet godt inn i deigen og den er smidig og glatt. Dekk med plastfilm og sett til heving på et lunt sted, til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time.
Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, (ca.30 cm bredt) ca. 1 cm tykt. Smør over fyllet.
Brett deigen i to, på langs. Skjær remser på ca. 2 cm på langs (den korteste enden). Tvinn hver remse og legg endene over hverandre i kryss. Ta den ene enden og legg under knuten og opp i midten (se bildet).
Sett knutene på bakepapirkledd stekebrett, dekk med klede og la det etterheve til bollene er luftige.
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Stek kanelknutene på midterste rille 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Tips:
Dersom du ønsker vanlige kanelsnurrer rull deigen sammen til en lang pølse og del deigen i ca. 2 ½ cm emner.
Dersom du vil korte ned på hevetiden kan du lage kanelknuter etter «gamle metoden», smelt Bremykt, tilsett melk og varm opp til det er fingervarmt. Elt inn resten av ingrediensene.