Dette er de saftigeste og mykeste kanelflettene som finnes.
5dl melk
25g ferskgjær
120g sukker
140g bremykt
1ss nøytral olje
Knivspiss salt
Ca 13dl mel
2ts kardemomme
1 egg
1ts morshjemmebakte luftigere bakst
Kanelfyll:
Sukker
Bremykt
Kanel
•Ha alt i en bakebolle utenom smør og olje
•Elt på middels hastighet i kjøkkenmaskin i ca 10minutter.
•Tilsett smørret i terninger og oljen
•Elt videre i ca 5-7 minutter, du skal få få en skikkelig elastisk deig!
•Hev til dobbelt str.
•Kjevle deigen til et rektangel.
•Smør på ønsket mengde smør, sukker og kanel.
•Brett deigen over på langs.
•Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og kutt 3-4 centimeter lange strimler.
•Kutt deretter denne strimlen i tre, men stopp rett før toppen.
•Flett deretter som om du fletter en hårflette, brett enden av fletten under fletten, slik at de ikke åpner seg under steking.
•Hev i ca 45minutter og pensle bollene med egg.
•Stek i forvarmet ovn på 200grader i ca 10-12 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!