Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

2 pk tørrgjær
Ca 1 kg hvetemel
150 g smør
150 g sukker
6,5 dl melk
1 egg
Strøsukker

Fremgangsmåte

1. Ha alt det tørre i en bolle og bland godt.
2. Smelt smør i en kjele.
3. Ha melken oppi smøret i kjelen og la det bli lunket temperatur på blandingen.
4. Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt væske underveis, ikke alt på en gang!
5. Deigen settes til heving i en bolle med lokk. Står til lokket spretter av!
6. Del deigen i to, og jobb med emne for emne.
7. Rull deigen ut til den har str som ei langpanne. Smør på smør og strø på sukker og kanel. Ha på en god del kanel.
7. Brett den ene siden på deigen inn til midten av deigen og brett den andre enden over den igjen. Deles opp i skiver på ca. 3 cm.
8. Bruk en kniv og snitt hull i midten av hver skive Deigen skal så vris gjennom hullet og legges på stekebrett.
9. Etterheves i 30 minutter på 50 grader i stekeovn.
10. Etter heving pensles bollene med egg og strø strøsukker på toppen.
11. Stekes på 225 grader i 8-9 minutter.

Loading content...