Dette er VERDENS beste boller med strøsukker på toppen! Oppskriften går i familien, men deler den gjerne med folk... Bollene blir helt fantastisk luftig og saftige. En real slager blant alle besøkende!
2 pk tørrgjær
Ca 1 kg hvetemel
150 g smør
150 g sukker
6,5 dl melk
1 egg
Strøsukker
1. Ha alt det tørre i en bolle og bland godt.
2. Smelt smør i en kjele.
3. Ha melken oppi smøret i kjelen og la det bli lunket temperatur på blandingen.
4. Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt væske underveis, ikke alt på en gang!
5. Deigen settes til heving i en bolle med lokk. Står til lokket spretter av!
6. Del deigen i to, og jobb med emne for emne.
7. Rull deigen ut til den har str som ei langpanne. Smør på smør og strø på sukker og kanel. Ha på en god del kanel.
7. Brett den ene siden på deigen inn til midten av deigen og brett den andre enden over den igjen. Deles opp i skiver på ca. 3 cm.
8. Bruk en kniv og snitt hull i midten av hver skive Deigen skal så vris gjennom hullet og legges på stekebrett.
9. Etterheves i 30 minutter på 50 grader i stekeovn.
10. Etter heving pensles bollene med egg og strø strøsukker på toppen.
11. Stekes på 225 grader i 8-9 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!