200g smeltet bremykt
5 dl melk
50 g gjær
2 ts kardemomme
150g sukker
1 egg
Ca 1,5 l hvetemel
Fyll:
Bremykt
Sukker
Kanel
1. Smelt bremykt sammen med melka til den er 37 grader.
2. Tilsett gjæra.
3. Bland alt det tørre.
4. Tilsett væsken og egget i det tørre.
5. Eltes i 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd.
6. Sett til heving i ca 30 min.
7. Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør på bremykt, strø over sukker og kanel.
8. Rull inn begge sidene til de møtes på midten.
9. Del opp i stykker, ca 2 cm. Legg de ned på stekebrettet, og dra litt i midten slik at de får hjerteformen.
10. Pensle med egg, og la etterheve i 30 min.
11. Stekes på 225 grader, midterste rille i ca 10-12 min.