De herligste og luftige kanelknutene, med perlesukker på toppen!

Ingredienser

♥ 1 kg siktet hvetemel
♥ 50g fersk gjær
♥ 3-4 toppa spise skjeer kardemomme
♥ 2 dl sukker
♥ Ca 5 dl finger varm melk
♥ 200 gram smør i terninger (romtemperatur)
Fyll
♥ 3 ss Kanel
♥ 5 ss Sukker
♥ 125g Bremykt steke og bake (romtemperatur)
♥ 1 egg til pensling
♥ Perlesukker til toppen

Fremgangsmåte

♥ Fremgangsmåte: ♥
Varm melken til ca 45 grader.
Tilsett gjæren og rør godt.
Bland mel, sukker og kardemomme i bakebollen. *Helst i kjøkkenmaskin*
Spe melken og gjæren i blandingen med melet, kardemomme og sukker. Elt deigen til du har en smidig og glatt deig!
Tilsett smør i terninger og la maskinen kjøre til smøret er godt i deigen.
Deigen kan godt være litt klissete..
Dekk til bakebollen med plast om du ønsker å heve den nå. (Jeg pleier ikke det, for lar heller bollene heve lenger etterpå).
Kjevle ut deigen i ett rektangel - deigen bør ikke være altfor tykk så kjevle den til ca 1-2 cm.
Bland sukker, kanel og smør sammen. Derfor viktig at smøret har stått på kjøkkenbenken ett par timer.
Smør det utover deigen.
Rull den sammen og kapp/skjær slik at det blir passelige kanelsnurrer.
Legg de på plata og klem de litt ned.
Når brettet er fult så legger du plast over og lar de heve i 1.5 time.
Pensle med egg. dryss perlesukker og stekes midt i ovnen på 200 grader. (225 grader om du føler for det - kommer ann på hver og enkel ovn )

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!