Bremykt Logo

Verdens beste kanelknuter smelter på tungen, gjærbakst på sitt beste.

Ingredienser

100 gram Smeltet Smør
3 dl. HelMelk
50 gram fersk blå gjær
100 gram sukker
1 Ts Salt
1 Solegg
Ca 9-10 dl hvetemel
Smør
Sukker
Kanel
1 egg
Perlesukker

Fremgangsmåte

Smelt smør og lunk melken til 37 grader, smuldre gjæren oppi.
Ha i sukker og salt.
Visp egget lett med en gaffel og ha i røra.
Tilsett Hvetemel, litt og litt og rør dette sammen med en slikkepott.
Ha i nok mel, men ikke for mye, deigen skal såvidt slippe bakebollen.
Heves under tett lokk i ca 1 /1,5 time.
Ha på et bakeunderlag og kjevle ut til en Leiv, passe stor.
Ha på skivet Smør, bruk ostehøvel, strø over sukker og kanel, ønsket mengde.
Brett leiven dobbel, og skjær passe 'strimler' ca 2 cm, som tvinnes og 'knytes'.
Knutene legges på bakepapir, heves ca 30 min.
Pensle med 1 egg, strø på Perlesukker og stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 6 minutter.
Avkjøles på rist og nytes nybakte.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!