Verdens beste kanelboller med kremostglasur. Vi bakte disse til farsdagen og de gjorde stor suksess til både store og små.

Ingredienser

5 dl lettmelk eller h-melk
150 g Bremykt
1 egg
1 dl sukker
1 1/2ts kardemomme
10 g fersk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts hjortetakksalt
Ca 15 dl Hvetemel
Til kanelfyll trenger du
100 g Bremykt
1 dl sukker
4 ts kanel
Vann og melk til pensling
Til glasur trenger du:
50 g kremost naturell
25 g Bremykt
4 ss vann
melis til ønsket konsistens

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret i en kjele.
2. Ha i melken og bland i et egg.
3. Ha væsken i bakebollen og smuldre gjæren i.
4. Ha i sukker, salt og kardemomme.
5. Til slutt har du i mel til deigen blir passe. Ha deigen heller litt klissete, enn for kompakt til heving. Bollene blir saftigere og luftigere om du klarer å bake med en deig med mindre mel.
6. Elt deigen i Ca 15 minutter
7. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving i 1 time.
8. Kjevle deigen ut til ca 1/2 -1 cm tykkelse og smør et tynt lag med smør på leiven. Dryss på litt sukker og kanel.
9. Brett leiven dobbelt. Lag ca 2 cm brede strimler. Vri dem og tvinn dem rundt fingrene til en knute. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Alternativt kan du lage vanlige kanelsnurrer med å rulle leiven sammen og skjær skiver som du plasserer på brettet.
10. Etterheves i ca 30 minutter – 1 time på et lunt sted.
11. Pensles med vann og stekes midt i ovnen på 235 grader i ca 12 min.
13. Med det samme de er ute av ovnen pensler du med melk, og setter dem til avkjøling på rist.
14. Bland smør, kremost, melis og litt vann til glasur og bre glasuren over bollene etter at de er avkjølt litt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!