En liten vri på de klassiske kanelsnurrene. Like enkle å lage, men jeg synes de ser mer innbydende ut. I tillegg en liten overraskelse med sitronkremen inni.
1 pose tørrgjær
100 gram bremykt steke og bake
4 dl melk
1 ts kardemomme
Ca 10 dl hvetemel
6 ss sukker
Fyll:
1 plate freia kokesjokolade
Sitronkrem(kan kjøpes eller lages selv. Hvis du lager selv trenger du også 4 eggeplommer, 1 dl sitronsaft, 1 ts revet sitronskall, 75 gram sukker og 65 gram bremykt).
Kanel
Smør
Sukker
Ett egg og litt Perlesukker til pensling, men dette kan sløyfes.
Hvis du skal lage sitronkremen selv bør dette gjøres dagen før,da den skal rekke å bli kald. Hvis du kjøper den ferdig hopper du til pkt 3.
1: ha alle ingrediensene til sitronkremen i en kjele, og varm opp under konstant omrøring.
2: når kremen tykner tar du kjelen av plata, heller kremen i en bolle og lar den bli kald. Ha gjerne lokk på bollen når kremen har fått romtemperatur og sett i kjøleskap.
3: bland alle tørre ingredienser til deigen i en bakebolle.
4: smelt smøret og ha i melken. Når blandingen når Ca 40 grader has det i det tørre.
5: elt deigen godt i en kjøkkenmaskin til den er fast og smidig.
6: la deigen heve på et lunt sted i 1 time.
7: ha deigen ut på melet bord, kna deigen lett og del i to.
8: Kjevle den ene delen til et rektangel og smør smør på hele. Smør sitronkremen, Strø sukker,kanel og 1/2 plate hakket sjokolade på den ene halvdelen.
9: legg halvdelen med smør over den med sitronkremen,sjokolade, kanel og sukker slik at den fester seg i kantene.
10: del deigen i 10 remser,tvinn de og lag knuter.
11: sett de på bakepapirkledd plate og la heve i 15 minutter.
Gjenta pkt 8-11 med den andre delen av deigen.
Pensle med egg og ha på Perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Avkjøles på rist.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!