De smaker himmelsk av smør, brunt sukker, kanel og vaniljekrem. De er vanvittig luftige grunnet en liten twist i oppskriften med hornsalt og veldig saftige. Verdens beste kanelknuter.

Ingredienser

50 gram søtgjær
7.5 dl melk
225 gram bremyktsmør
2.5 dl sukker
1/2 ts hornsalt
2 store ts kardemomme
1.5 kg mel
Til fyllet i snurrene
75 gram smør
2 ss hvitt sukker
2 ss brunt sukker
2 ss kanel
Noen ss vaniljekrem.

Fremgangsmåte

Smuldre gjær
Varm melk til fingervarm og bland melken med gjær. Rør til klumpene er borte.
Ha i sukker, kardemomme, hornsalt, mel, litt og litt mel(spar et par ss til utbaking). Elt godt. Mot slutten ha i romtemperert mykt smør i terninger. Elt godt til smidig deig.
La heve under plast i 45-50 min.
Imens deigen hever kan fyllet til snurrene lages. Bland alt godt utenom vaniljekremen.
Når deigen er ferdig hevet kjevle ut et rektangel og smør på fyll. Ha på noen klatter v.krem og smør utover.. rull eller lag knuter.
La etterheve 1 time under klede.
Stekes på 210 grader til de er ferdige. Ca 15 min. Nyt

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!