Jeg bestemte meg for å lage en ny vri på den tradisjonelle kanelsnurren. tilsette smaken av hagens epler og rosiner som er marinert i smaken av eple, kanel og vanilje.
6 små epler fra hagen
1 dl vann
1 ts vanilje essens
3ts kanel
200gr rosiner
3ss brunt sukker
200gr Bremykt steke og bake (romtemperert)
1 knivsodd salt
6dl melk
2dl sukker + 2ss til fyllet
1ts kardemomme
1kg hvetemel
2 poser tørrgjær
1 egg
Fremgangsmåte
- Skrell et eple og del i biter
- ha eplebitene, og vann i en kjele og kok til eple har blitt helt mykt
- mos eplebitene og tilsett 200gr rosiner, vanilje essens og 1ts kanel, la dette stå i ca 10min
- varm smør og melk til det holder 40 grader
- bland alt det tørre minus 2ss sukker, 1ss brunt sukker, rosiner, 2ts kanel og salt
- ha i melkeblandingen og rosinblandingen
- visp egget og tilsett halve til røren (resten er til pensling)
- Hev deigen til dobbelt størrelse
Fyll
- 50gr smør røres sammen med 2ss sukker, 1ss brunt sukker, salt og 2ts kanel.
- skrell resten av eplene og del dem i små biter
Sammentetning
- kjevle ut deigen og smør på smørblandingen, strø over eplebiter og rosiner.
- rulle deigen sammen til en lang pølse å del opp i like deler, jeg fikk 28 deler.
- etterheve disse i 15min, pensle dem så med egg
- stekes i 8 til 15 min ( til dem er gyldene) midt i ovnen ved 225 grader
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!