Verdens beste kanelsnurre med eplemos - en deilig smak av høst!

Ingredienser

Gjærdeig:
5 dl melk ( ca.30 grader)
12 g tørrgjær
150 g sukker
150 g smør Bremykt steke og bake
1 ts kardemomme
900 g hvetemel
1/2 ts salt
Eplemosfyll:
200 g eplemos
2 ss kanel
2 ss brunsukker
Pensling og dekor:
1 egg, sammenvispet
brunsukker (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Smelt smøret .
Ha alle ingrediensene til gjærdeigen i bakebollen. Elt til alt er godt blandet i deigen og den slipper kantene i bollen.
Kle bakebollen med plast og sett på et trekkfritt sted . La deigen heve til omtrent dobbel størrelse, ca.90 minutter. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Del deigen i to deler . Kjevle hver av delen ut til en leiv, ca. 1 sm tykkelse .
Ha på eplemos, brunsukker og kanel.
Snur den sammen som en pølse før du deler pølsen på langs.
Nå skal du flette delene sammen med den oppdelte siden opp.
Surr så sammen den flettede pølsen til en kanelsnurr.
Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.
La heve under et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse, i ca. 30 minutter.
Pensle kanelsnurrene forsiktig med det sammenvispede egget, strø eventuelt over litt brunsukker, og stek dem ved 190 grader (over- og undervarme) i 30 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!