Disse lekre og velduftende kanelsnurrene som er fylt med epler, kanel og sjokolade jeg kaller Verdens beste !
Bolledeigen
900 g hvetemel
5 dl melk
25 g tørr gjær
150 g sukker
2 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 egg
150 g smør
Eplefyllet
3 ss brunt sukker
50 g smør
3-4 epler uten skall og kjernehus, i små staver
2 ss sitronsaft
2-3 ts kanel
2 ss hvit sjokolade knapper
Karamellsaus
120 g smør
120 g brunt sukker
2 dl kremfløte
1 klype salt
Begynn med å smelte smøret til karamellsausen over medium varme i en kjele. Rør inn brunt sukker, fløte, salt . La blandingen koke opp, reduser varmen og la blandingen småkoke i fem minutter, til karamellen er tykk og gyllenbrun.
Kanelsnurrer: Ha alle ingredienser i kjøkkenmaskinen og elt i 10-15 minutter på sakte fart til deigen slipper eltebollen.
Kle bakebollen med plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve i 1,5 time. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Rett før du skal bake ut bollene blander du eplebiter og sitronsaft (ca 2 ss).
Kjevle deigen ut i et rektangel ca 1 cm flat.Bland sammen sukker, smør og kanel. Smør utover den utkjevlede deigen.
Fordel eplefyllet og sjokolade knapper på leiven.
Rull sammen deigen fra den ene enden og legg deigpølsen med skjøten ned. Bruk en skarp kniv og del deigen i skiver.
Legg kanelsnurrene på bakepapirkledt stekebrett. Strø på et lag med sukker og kanel, og la heve til omtrent dobbel størrelse. .
Stek kanelsnurrene ved ca 200 grader (180 grader med konveksjon ) i 25-30 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden.
Når kanelsnurrene kommer ut av ovnen helles karamellsausen over .
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!