Bremykt Logo

Den blir akkurat passe fluffy,med masse deilig Bremykt smør inni snurrene og i deigen.Og selvfølgelig den gode smaken av kanel.

Ingredienser

Kanelsnurrer Renate Style:
1 kg hvetemel (pluss litt ekstra for å få deigen til å slippe bollen)
2.5 dl melk
2.5 dl vann
60 gr Bremykt steke og bake margarin
2 dl sukker
1 pk tørrgjær/fersk gjær

Fremgangsmåte

1: Smelt smøret i en kjele.
2: Hell melk oppi smøret og tilsett fersk gjær (skal være kroppstemperert/37 grader)
- Rør rundt til gjæren er oppløst.Alternativ er tørrgjær.Den tilsettes rett i bakebollen.
3: Ha hvetemel,sukker (evt tørrgjær) og bland disse litt før væsken tilsettes.
4: Hell så i smør/melk blandingen og vannet.
5: Tilsett så mel til du ser deigen slipper bollen.Dette på middels hastighet.
6: Deigen eltes så i kjøkkenmaskin på høy hastighet i ca 7 minutter.
7: Sett deigen til heving i ca 60 minutter med plast og klede over seg et lunt/varmt sted.
8: Ha romtemperert smør på bakeunderlaget (bordet eller benken).Smøres utover i tynt lag.
- Dette for at deigen ikke skal henge igjen.
9: Del deigen i 2 emner.Kjevle ut til ønsket størrelse/tykkelse.
10: Smør så Bremykt utover hele flaten (dette skal være romtemperert)
11: Strø ønsket mengde sukker og kanel utover hele flaten
12: Rull sammen til en pølse og fest ved å klype litt på skjøten i enden.
13: Deles så opp i ønsket tykkelse
14: Rett på brett,pensles med litt egg/melk og strø på et lite dryss av perlesukker på toppen.
15: Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca.10-12 minutter
Disse etterhever jeg ikke om jeg har dårlig tid.Men det kan man gjøre.Synes fremdeles baksten blir fluffy og deilig uten :)
For de som er glad i myk melis.Kan man også pynte med et lite lag av det før servering.
Bon Apetitt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!