Prøv disse nydelige kanelsnurrene toppet med pekannøtter og salt karamell.
Denne oppskriften gir ca. 60 små eller 30 store kanelsnurrer.
Kanelsnurrer:
150 g Bremykt Mykere
3 ½ dl helmelk
50 g fersk gjær
1 ½ dl sukker
1 ts knust kardemomme (fra hel) evt. malt
½ ts salt
1 egg
Ca. 11 dl hvetemel
Kanelfyll:
160 g Bremykt Mykere
1 dl sukker
1 ss malt kanel
Til pensling:
1 egg + 1 ss melk til pensling
Topping:
Ca. 50 g pekanøtter, finhakket
Til servering:
Salt karamellsaus
Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, over og undervarme. Kle to stekebrett med bakepapir eller smør med Bremykt.
Kanelsnurrer:
Smelt Bremykt, tilsett melk og varm opp til det er fingervarmt (37 ˚C). Rør ut gjæren i litt av væska. Ha alt i en miksebolle. Bland inn sukker, kardemomme, salt og egg. Tilsett litt og litt hvetemel til deigen så vidt slipper bollen. Elt deigen på middels hastighet ca. 10 minutter til den er smidig (evt. 15 minutter for hånd). Dekk til bollen med plastfilm og hev til dobbel størrelse i romtemperatur.
Kanelfyll:
Rør sammen ingrediensene til fyllet, det skal være lett å smøre det utover deigen.
Kjevle deigen ut på melet bord til ca. 30 cm x 80 cm, fordel fyllet over. Del deigen på tvers på midten og lag to tynne ruller. Del hver rull i 25-30 biter, etter hvor store snurrer du ønsker. Sett de på stekebrett. Dekk over med kjøkkenhåndklede og etterhev til snurrene er luftige. Pensle med sammenvispet egg og dryss over nøtter.
Stek på midterste rille 8—10 minutter. Avkjøl på rist. Server med salt karamellsaus.
Tips:
For ekstra kanelsmak, dryss litt malt kanel over fyllet før du ruller sammen deigen.
Pekannøtter kan erstattes med mandler, hasselnøtter eller for eksempel med dansk perlesukker.