Utrolig gode,luftige kanelstenger som smelter på tunga. Alltid like populære.
5 dl melk
150 g sukker
1 pose tørrgjær
2 ts bakepulver
800 g hvetemel
1 ts salt
150 g bremyk
*Til pensling:
150 g bremyk
150 g sukker
2-3 ts kanel eller mer etter smak
*Varm melk og sukker til 37 grader. Og rør til sukkeret er helt løst opp.
*Ha hvetemel,bakepulver,tørrgjær, og salt i bakebollen og bland sammen.
*Tilsett melken og kjør med eltekrok på middels fart i 10 minutter.
*Tilsett romtemperert bremyk og kjør videre i 10 minutter.
*Ha plast over bakebollen og hev i en time.
*Smørblandkng til pensling:
Bland sammen romtemperert bremyk,sukkeret og kanelet.
*Ha litt smaksnøytral olje på benken og hell ut deigen.
*Del deigen i 10 biter, og rull dem i en pølse på ca 10 cm lang.
*Legg dem på et stekebrett med bakepapir under og sett brettene inn i en kald stekeovn. IKKE SLÅ PÅ STEKEOVNEN!!
*La dem heve i en time.
*Ta brettene ut og sett ovnen på 200 grader.
*Pensle stengene med den myke smørblandingen.
* Når ovnen er varm stekes dem midt i ovnen i 10 min eller til de er gyldent brune.
* Lykke til og nyt dem...
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!