Denne gjærbaksten blir alltid ekstra luftig. Dette er en ekstra stor kringle, men jeg har ennå ikke erfart at den ikke blir spist opp mens den ennå er lunken! Smaken blir ekstra god og saftig pga det brune sukkeret!

Ingredienser

150 g smør
1 dl sukker
1/2 Ts salt
1 pk tørr gjær
5dl melk
2ts kardemomme
15 dl hvetemel
1 egg
Fyllet:
Brunt sukker ca 6 ss
Hvitt Sukker ca 2-3 ss
Kanel ca 6 ss
Bremykt ca 100 g
Melis

Fremgangsmåte

-Bland det tørre + gjær
-Smelt smør, bland melk inn i smøret og varm litt til i mikroen ( fingervarmt)
-Hell smør og melk blandinga det i det tørre
-Elt i kjøkkenmaskin ca 10 min, først rolig, så øk hastigheten. -Tilsett egg til slutt, så elter du deigen litt til i kjøkkenmaskina!
-hev dobbel str ( ca 45 min )
-Kjevl ut til en stor firkant ca 25x 30 cm og fyll med Bremykt, kanel, brunt sukker og litt lyst sukker!
-Snurres sammen til en krans og klippes!
- etterheves 1 time
- pensles med egg!
-Stekes på 225 g i 22min ( stor kringle )
- Lag melisglasur etter ønsket mengde og hell på, bruk en gaffel for å få det gjevnt utover!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!