150 g smør
1 dl sukker
1/2 Ts salt
1 pk tørr gjær
5dl melk
2ts kardemomme
15 dl hvetemel
1 egg
Fyllet:
Brunt sukker ca 6 ss
Hvitt Sukker ca 2-3 ss
Kanel ca 6 ss
Bremykt ca 100 g
Melis
-Bland det tørre + gjær
-Smelt smør, bland melk inn i smøret og varm litt til i mikroen ( fingervarmt)
-Hell smør og melk blandinga det i det tørre
-Elt i kjøkkenmaskin ca 10 min, først rolig, så øk hastigheten. -Tilsett egg til slutt, så elter du deigen litt til i kjøkkenmaskina!
-hev dobbel str ( ca 45 min )
-Kjevl ut til en stor firkant ca 25x 30 cm og fyll med Bremykt, kanel, brunt sukker og litt lyst sukker!
-Snurres sammen til en krans og klippes!
- etterheves 1 time
- pensles med egg!
-Stekes på 225 g i 22min ( stor kringle )
- Lag melisglasur etter ønsket mengde og hell på, bruk en gaffel for å få det gjevnt utover!