Deilig klissete søte snurrer, fylt med hjemmelaget salt karamellsaus og valnøtter. Elskes av alle!

Ingredienser

500 g hvetemel
100 g sukker
3,5 dl melk
1/2 pk fersk gjær
1, 5 Ts Kardemomme
2 ss Bremykt
Karamellsaus;
3 dl sukker (2 dl hvitt sukker, 1 dl brunt sukker)
4 ss vann
5 ss Bremykt
1 dl kremfløte
Dryss av maldonsalt
Hakket valnøtter og hakket fugdebiter (fra godteriskålen)

Fremgangsmåte

Gjærdeig;
1.Lunk melken litt, og rør ut en halv pakke fersk gjær i væsken.
2. Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett melkeblandingen.
3. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin.
4. Tilsett 2 store gode spiseskjeer med Bremykt i deigen
5. La deigen kjøres i kjøkkenmaskinen i 15 min.
6. Sett bollen til side og la den heve til dobbel størrelse.
Karamellsausen;
1. Ha sukker og vann i en kjele, og varmes sakte opp. Småkok, men Ikke rør mens sukker smelter. La det få en fin karamelliserer.
2. Tilsett smøret og rør det sammen til smøret er oppløst.
3. Skru av platen og Finn frem en visp.
4. Ha i fløten og pisk den inn i sausen. Se at alt blir blandet sammen
5. Tilsett saltet
Hakk valnøtter og fugdekaramelller.
Kjevle deigen ut, smør på med karamellsaus og tilsett nøttene og fugden.
Etterhev bollene i en liten langpanne.
Stekes midt i ovnen ved 210 grader til de er ferdig (ca 20 min)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!