Bremykt Logo

Myke og ekstra krydrede kanelboller med nydelig kremostglasur med hint av vanilje og kanel. Bollene blir ekstra saftige av gresskarpuré som eltes inn i deigen før den heves! Det er få ting som er så klassisk for høsten som kanelboller for meg, og her får du dem med en ny vri!

Ingredienser

Bolledeig:
70 gram Smør
2 dl melk (lettmelk eller helmelk fungerer bra)
12 gram (1 pose) søt tørrgjær
40 gram hvitt sukker
65 gram brunt sukker
200 gram gresskarpuré
450 gram hvetemel + 100 gram til elting
1/4 ss kanel
1/4 ss malt ingefær
1/4 ss malt nellik
1/8 ss malt muskatnøtt
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
Fyll:
100 gram mykt smør
2-3 ss kanel
Cream Cheese Frosting:
200 gram Naturelle Kremost ( Philadelphia ost Original er god)
160 gram melis
1 ss vaniljeekstrakt
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Bolledeig:
Smelt sammen smør og melk.
Ha brunt og hvitt sukker i en stor bolle og visp inn melkeblandingen.
Ha i tørrgjæren og visp den ut.
Tilsett gresskarpuréen og visp til en jevn masse.
Ha 450 gram mel, kanel, ingefær, malt nellik, muskatnøtt, vanilje og salt i en bolle og vend sammen.
Sikt melet inn i melkeblandingen og elt til en fast deig.
Jeg eltet først inn 450 gram mel, og spedde så på med 2 ss av gangen til jeg fikk en fast deig. 1 ss måler 15 gram, så jeg endte til slutt opp med å elte inn 150 gram mel.
La stå lunt og heve i 1 time.
Fyll og utbaking:
Kjevle ut deigen.
Smør romtemperert smør over deigen og strø over kanel.
Rull sammen deigen og skjær av emner som du setter i en smurt ildfast form.
La etterheve i 30 minutter.
Stek på 200 grader i 15-20 minutter.
Frosting:
Ha romtemperert cream cheese i en miksebolle og miks den glatt.
Ha i melis og miks til en jevn blanding.
Tilsett til slutt vanilje og kanel og bland godt.
Ha frostingen på avkjølte boller.
Ønsker du en fastere frosting kan du sette den litt i kjøleskapet før den brukes, der vil den tykne og sette seg litt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!