Luftige, gode kanelsnurrer med herlig krydret smak. Kan pyntes med bær, da blir den enda friskere i smaken.Jeg steker de i muffinsformer for da holder fyllet seg i snurren
600 gram hvetemel
70 gram sukker
50 gram tørrgjær
3,5 dl melk
100 gram Bremykt
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
Fyll: Bremykt, sukker, kanel, vaniljekrem, friske bær.
1. Bland alt det tørre i en bakebolle, gjæren blandes i det tørre.
2. Smelt Bremykt i en kjele, bland så melken i så blandingen blir fingervarm, ca 37grader
3. Bland melkeblandingen med det tørre, elt til deig. Bland i mer mel helt til deigen slipper bollen og fingrene. Syns det er best å blande med hendene, da får man perfekt deig.
4. Legg klede over bollen, og hev i en time.
5. Kjevle ut deigen til rekttangel på ca 50 cm x 25 cm. Smør på Bremykt, strø over sukker og kanel.
6. Brett deigen mot deg, og kjevle den forsiktig litt utover igjen.
7. Bruk pizzadeler og del deigen i ca 1 cm strimler. Vri strimlene, og rull de sammen. Sett disse i store muffinsformer, dekk med klede og hev 45 min.
8. Lag en grop midt i snurren som du så fyller med vaniljekrem.
9. Stekes på 200° 10-12 minutter, midt i ovnen
10. Legg friske bær på vaniljekremen før servering.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!